Andy Serkis jedan od tri kandidata za poziciju režisera filma Venom 2Sony još uvijek dobro radi kada su u pitanju filmovi sa superherojskom tematikom. Spider-man: Far From Home koji rade u suradnji s Marvelom je još jedan u nizu filmova koji će se pridružiti klubu onih sa zaradom od preko milijardu dolara. Iz Sonyja, međutim, već sada užurbano rade na njihovim sljedećim projektima. Jedan od njih je i nastavak Venoma s Tomom Hardyjem u ulozi.


Režiser prvog dijela je otpao s projekta. Ruben Fleischer se okrenuo radu na nastavku filma Zombieland koji izlazi ove jeseni. Sony je, prema tome, morao potražiti novog vođu. Iako iz kompanije još niko nije potvrdio niti negirao vijesti, izvori bliski Sonyju tvrde kako su trenutno tri režisera u utrci za mjesto.


Prvi od njih je Andy Serkis, poznati mo-cap glumac koji nam je dao nezaboravne likove Smeagola i Cesara. Nakon njega slijedi Travis Knight, režiser filma Bumblebee, te na kraju Rupert Wyatt, režiser filmova Rise of the Planet of the Apes i Captive State.


Ranije smo na E-volciji izvjestili da je Tom Hardy spreman da se vrati u ulozi Venoma i u drugom dijelu, a njega bi pratila i Michelle Williams, a trio bi upotpunio Woody Harrelson koji je imao kratki cameo u prvom dijelu kao Cletus Kasady aka Carnage.


Sony trenutno priprema film Morbius s Jaredom Letom u naslovnoj ulozi koji je zakazan za ljeto sljedeće godine. No, iz studija očekuju da sa snimanjem Venoma 2 počnu ove jeseni.


Prema tome, uskoro možemo očekivati i zvaničnu potvrdu iz Sonyja uz najavu režisera koji će zauzeti stolicu u nastavku.


Venom 2 je zakazan za 02. oktobar 2020. godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com