Andy Muschietti planira raditi još jednu ekranizaciju romana Stephena Kinga!Poučen velikim uspjehom koji je pratio njegov rad na filmu It, čiji nastavak dolazi u kina za manje od mjesec dana, režiser Andy Muschietti želi raditi na sljedećoj ekranizaciji nekog Kingovog romana. On zajedno s njegovom ženom Barbarom Muschietti, producenticom, želi da sljedeći Kingov projekat bude roman Roadwork. Roman je izašao 1981. godine pod tadašnjim Kingovim pseudonimom Richar Bachman.


Priča prati Bartona Dawesa. Izgradnja novog autputa koji prolazi kroz mjesto gdje on živi koštala ga je i posla i kuće. Nakon toga, mentalni prekidač u njegovoj glavi potpuno i nepopravljivo izgara, zbog čega se on okreće nasilnom načinu života.


Kada je Stephen King počinjao kao pisac izdavači su oklijevali da u jednoj godini izbacuju više od jedne knjige od istog autora. Većina pisaca je u redu s tim jer napisati jedno kvalitetno i vrijedno književno djelo nije lagan posao. Stephen King je, s druge strane, posebna kategorija tih pisaca koji neprestano neumoljivo pišu. To je vjerovatno najplodonosniji autor druge polovine 20. stoljeća. Kako bi mogao pisati i objavljivati više od jedne knjige godišnje, Stephen King je izmislio pseudonim Richard Bachman. Tako je radio sve do 1984. godine, nakon što je radnik u jednoj knjižari primijetio kako King i Bachman imaju skoro identične stilove pisanja.


King je nakon toga "ubio" Bachmana, da bi ga kasnije uskrsnuo zbog još dva romana - The Regulators iz 1996. godine, i Blaze iz 2007. Roadwork, međutim, nije niti blizu jedna od Kingovih najpopularnijih knjiga, ali Hollywood je posljednjih godina jednostavno lud za njegovim ekranizacijama. S obzirom da su već sva njegova značajnija djela doživjela bilo kakav oblik ekranizacije, počelo se s iskopavanjem njegove bibliografije (koja broji preko 60 naslova) u potrazi za nečim novim što još nije rađeno.


Tokom jednog intervjua, već spomenuti Muschietti par otkrio je kako će oni biti u funkciji producenata, a da bi režiju trebao raditi Pablo Trapero. "Nadamo se da ćemo početi sa snimanjem već početkom sljedeće godine.", rekla je Barbara. "To je priča u stilu Stephena Kinga, ali nije horor."


Ipak, ono što ovaj par zaboravlja jeste trenutna društvena situacija u Americi. Veliki dio Roadworka uključuje bijesnog bijelca koji uzima oružje u ruke i ubija nevine ljude. Tako da, sasvim opravdano, možemo očekivati da će ovaj film privuči dosta pažnje. Problemi s kontrolom oružja, te masovne pucnjave, posljednjih mjeseci aktivno drmaju društvenu i političku scenu u Americi, te ako se ništa ne sredi do snimanja, pa čak i izlaska ovog filma, možemo očekivati dosta prašine. Ne treba zaboraviti da je proteklih dana Universal Pictures najavio kako je otkazao izbacivanje filma The Hunt koje je bilo zakazano za 27. septembar, koji u mnogočemu podsjeća upravo na spomenuti Kingov roman.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com