Šta možemo očekivati na ovogodišnjem E3 sajmu?


Foto: facebook.com/E3Expo

Najveći gamerski sajam na svijetu počinje za otprilike dvije sedmice. Od 11. do 13. juna fanovi igara u Los Angelesu, i oni koji su dovoljno bogati da odu do LA, imat će priliku da isprobaju demoe ili čuju novosti iz gaming industrije.


Ovogodišnji E3 će, međutim, biti nešto siromašniji negoli prethodnih godina. Razlog tome je što će sa sajma u potpunosti odsustvovati PlayStation i Sony kao kompanije, što će Microsoft s njihovim Xboxom maksimalno iskoristiti. S druge strane, EA će, također, u blizini sajma održavati vlastiti event, ali će ipak imati kratku press konferenciju na sajmu (što znači da na E3 posjetioci neće moći isprobati demo nove Fifa igrice, ali će vjerovatno biti iznesene informacije o predstojećoj druoj sezoni battle royal igrice Apex Legends).


Ali, šta bi sve mogli saznati ove godine na E3 sajmu. Mnogo stvari i mnogo igrica još uvijek visi u zraku, a upravo je E3 mjesto gdje razvojni timovi objavljuju najveće vijesti. Ko zna koliko će novih igrica biti najavljeno. U nastavku teksta će biti naznačene igre za koje očekujemo novosti na ovogodišnjem sajmu.


Bethesda je najavila da će održati press konferenciju na E3 koja će se biti 9. juna. Iz kompanije su, međutim, najavili da neće otkrivati nikakve nove vijesti o nadolazećem nastavku njihove legendarne igre Skyrim, kao niti o njihovom novom naučno-fantastičnom RPG Starfield.


Vjeruje se da će Microsoft iskoristiti odsustvo Sonyja te će na E3 sajmu najaviti svoju sljedeću konzolu Xbox Two, upravo u istom maniru kao što je i Xbox One X ranije najavljen, godinu dana prije oficijelnog izbacivanja. Osim toga, Microsoftova cloud gaming service platforma će vjerovatno biti njihov primarni fokus, pa bi tokom sajma trebali saznati nešto više o tome kako će raditi.


Jedna od najiščekivanijih igrica najavljena za ovu godinu je i Borderlands 3. Nakon što je i definitivno najavljena za 13. Septembar, posjetioci će zasigurno moći isprobati djelić ovog nastavka i vidjeti lično kako izgleda.


Na prošlogodišnjem E3 sajmu poljska kompanija Techland je najavila dugoočekivani nastavak igre Dying Light. Nakon nekoliko trailera i gameplay teasera očekujemo da će na ovogodišnjem sajmu izaći s novim vijestima i možda s demo verzijom.


Foto: gamerant.com

Cyberpunk 2077 - šta reći o toj igri a da do sada nije rečeno. Prošle godine smo vidjeli skoro sat vremena gameplaya. CD Projekt Red je zasigurno od tada radio naporno, ali oficijelnih najava o datumu izlaska igrice još uvijek nema. Nadajmo se da će izaći prije sajma E3 2020. godine.


Gears of War 5 će ove godine, kao i sve vezano za Microsoft i njihovu konzolu, igrati na kartu odsustva PlayStationa. Očekujemo puno toga o ovoj igrici, a šta smo saznali pisat ćemo nakon sajma. Još jedan Xbox naslov koji bi mogao doživjeti svoju promociju na sajmu je Halo Infinite.


Ubisoft će ove godine vjerovatno doći naoružan s brojnim vijestima, te bi veoma lako mogli oduzeti show Microsoftu. Zašto? Zato što već nekoliko posljednjih sajmova dolaze s novim najavama, teaserima, trailerima i kojekakvim promo materijalima vezanim za naslove Skull & Bones, Watch Dogs 3 i Beyond Good & Evil 2. Potonja kao da je zaglavila u svojevrsnom razvojnom limbu, jer igrica je opasno najavljivana još od 2017. godine, a do dana današnjeg nemamo igrivu demo prezentaciju, a kamoli datum njenog izlaska. Zato ove godine očekujemo žestoku promociju iz Ubisofta i vijesti i najave od velikog značaja.


Ovo je samo kratki uvid šta bi nas moglo očekivati na ovogodišnjem E3 sajmu. Indie game industrija posljednjih godina nevjerovatno napreduje, pa ćemo na tom polju imati velikih promocija. Sve što bude najavljeno i prikazano na E3 sajmu ovog juna moći ćete pročitati na portalu Evolucija nakon njegovog završetka.


#e3 #E3LA #sony #microsoft #games #beyondgoodandevil2 #gearsofwar #starwars #watchdogs #ubisoft #bethesda #EA #electronicarts #cyberpunk2077

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com